Splasm Software Discussions

a user community for the betterment of Splasmkind
It is currently Fri Dec 13, 2019 11:28 pm

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Track Names on Import
PostPosted: Sun Jan 08, 2012 11:49 am 
Offline

Joined: Fri Jun 11, 2010 7:23 pm
Posts: 2
I've got the most current version of Audiobook Builder but I've noticed it's not pulling track titles from iTunes/Gracenotes any longer. I used to import a CD and if the titles appeared in iTunes (that is, if iTunes pulled up the titles from Gracenotes and displayed them ready to import/play), Audiobook Builder seemed to pull those same titles. Now when I import into Audiobook Builder it doesn't use those titles, it just names tracks "1 Audio Track", "2 Audio Track", etc.

Under preferences, I have selected:
When adding Files use: "Title in File"

Also, I have chosen "individual files" on the import screen.

Thanks for a fantastically useful piece of software -- I've built over 300 audiobooks on Audiobook Builder! I use it (and my local library) daily!

~ Alicia


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 09, 2012 4:45 pm 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 06, 2011 5:25 pm
Posts: 598
So, is iTunes still pulling up the correct track titles? What about if you open the CD in Finder, do you see the generic titles for the CD?

Whatever the case, try restarting your computer and then see if the issue persists.

_________________
Allan Woodall
Phosphorescent Phage
Splasm Software
http://www.splasm.com


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 10, 2012 10:58 am 
Offline

Joined: Fri Jun 11, 2010 7:23 pm
Posts: 2
Yes, iTunes sees the correct titles (once it queries Gracenotes). Finder just sees generic titles (1 Audio Track.aiff, etc). Audiobook Builder is pulling the titles in as "Audio Track 1", "Audio Track 2", etc.) regardless of what iTunes finds. This is not how it used to work. In the past, if iTunes was able to find titles, Audiobook Builder used those titles on direct import to itself (that is, I never had to import into iTunes THEN import from iTunes to Audiobook Builder).

Reboot had no effect on the situation. I'm still just getting "Audio Track 1", "Audio Track 2", etc.

~ Alicia


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 10:33 am 
Offline
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Tue Dec 06, 2011 5:25 pm
Posts: 598
Since you are seeing the generic names in Finder it is an issue with Finder connecting to Gracenotes, and because Audiobook Builder pulls from Finder that is why you don't see the track titles in your Build projects. It has been an issue for years with Leopard and Snow Leopard (we are waiting to see if Lion will do the same thing) and plenty of people have encountered this. For whatever reason, sometimes Finder just stops receiving the track info.

_________________
Allan Woodall
Phosphorescent Phage
Splasm Software
http://www.splasm.com


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group